Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ébredés útjai - interaktív, online

2010.11.28

2010 november 28-án az EsoGuru és az Indian Ocean Film Festival közreműködése révén első alkalommal kerül sor a kritikusok körében nagy sikert aratott A megvilágosodás útjai – Az indiai mesterek bölcsessége című film online vetítésére, amit élő satsang („együttlét az igazsággal” – a guru és tanítványainak összejövetele) követ a film spirituális rendezője, Premananda vezetésével.

Húsz évvel ezelőtt a kertjében nyugodtan pihenő spirituális útkereső Premananda azt a belső üzenetet kapta, hogy keresse fel és filmezze le az idős indiai mestereket még mielőtt eltávoznak a földi világból. Nem rendelkezett filmes tapasztalattal, felszerelése sem volt, nem tudta, hogyan valósítsa meg ötletét. Az ezt követő hősies utazás eredménye a kritikusok által elismert, különleges dokumentumfilm, A megvilágosodás útjai – Az indiai mesterek bölcsessége, mely teljes pompájában mutatja be a legnevesebb bölcsek közé tartozó mesterek tanításait.

Az évek során az Igazság iránti mély szeretete arra késztette Premanandát, hogy sok indiai szent emberrel és mesterrel találkozzon és ismerkedjen meg. Végül egy videókamerával és 12, napjaink vitathatatlanul legelismertebb bölcsének, Sri Ramana Manarshi tanításain alapuló kérdéssel felszerelkezve elkezdte felvenni a 16 kortárs indiai mesterrel készült, ritkaságszámba menő interjút, melyek megtalálhatók a filmen. A kérdések a spirituális utazás során felmerülő legfontosabb témák köré szerveződnek: megvilágosodás, önvizsgálat, a szellem és a világ természete.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Debrecen

(zen.e, 2011.01.28 08:10)

Megvásárlásról, azaz magyar kiadásról sajnos én sem tudok, de elvileg itt fizetősen meg lehet nézni: http://hu.esoguru.com/ebredes-utjai

6000 Kecskemét

(Karolin, 2011.01.25 22:27)

Megtudja mondani valaki, hogy hogyan tudnám megszerezni a filmet?