Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Francia garage rock Debrecenben: Regal

2012.02.18

regal-rock.jpg

Magyarországon immáron harmadjára, Debrecenben először a REGAL!!!!

A francia garage rock színtér igen erős, talán az amerikai után a legerősebb manapság.
A garage rock harmadik hullámára gondolva persze.
Az első volt a '60 as időszak, olyan zenekarok indították el az Usa- ban mint a The Seeds, a The Sonics vagy a Question Mark & The Mysterians és millió kevésbé ismert banda. A '80- as években a második hullámban olyan zenekarok bukkantak fel mint a Fuzztones vagy a Thee Headcoast. A harmadik hullámot pedig az atlantai Black Lips indította el a 2000- es évek legelején. Ez a hullám kitartott egészen napjainkig és talán a garage bandák népszerűbbek mint valaha. Két világsztárnak mondható zenekarral, a Black Lips- el és a Whit Stripes- al.

Visszatérve a francia színtérre. Ott Bordeaux az egyik központ, aztán a Dél-Francia rész (Perpignan és környéke), mostanában Párizs, és Lyon ahol a legtöbb érdekes dolog zajlik. A REGAL ebből a lyoni közegből érkezik Magyarországra 2012 februárjában.

A zenekart 2010 elején hozta össze Xaver és Caelan. Felszerelkeztek olcsó, erős sörökkel (innen a zenekar neve a regal, visszafelé lager) és elkezdtek popos, de húzós garage számokat írni. 2010 végére jó sok dal született, dobosnak megtalálták Antoine- t aki addig életében nem dobolt. Xaver jó tanárnak, Antoine jó diáknak bizonyult. Ő a dobos azóta is. Hiányzott egy basszer, bevették Max- ot a Last Rapes-ből 2011 elején, és március 3-án már le is zavarták legelső koncertjüket Budapesten egy RNR666 buli keretén belül.

Tavaly év végén jelent meg első lemezük. Dallamos, többnyire jókedvű dalok némi '60- as pszichedeliával nyakon öntve, de egy kis komor hangulat végig ott bujkál majd az összes dalban. Ilyenek ugranak be, mint a Black Lips, a francia Weakends, vagy a kanadai Demon's Claws. Koncerten, főleg, ha a közönség adja alájuk a lovat nagyon el tudják magukat ereszteni, amiről 2012. február 18-án (szombaton) 19 órától mindenki meggyőződhet.
Az este folyamán zenél még a debreceni RONCS csapata és STEREO TOMI is!

A belépő ára: 600 Ft

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.