Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könnyűzene

Cikkek

A Tátrai Band újra együtt, Debrecenben

2011.05.25

Tátrai Band koncert 2011. május 25. Kölcsey Központ, Nagyterem 19.00
Újra együtt koncertezett az immár legendásnak számító felállás Debrecenben. Az elmúlt két és fél évtizedben idehaza keveseknek sikerült olyan -a szó legnemesebb értelmében vett- rock slágereket alkotniuk, mint nekik. A koncert is egy ilyennel indult (Illúziók nélkül), bár ettől még nem dobódott fel a hangulat, mint ahogy az ezt követő Rolling Stones feldolgozástól (Szimpátia az ördöggel) sem. A koncert közepén talán jól is jött néhány kevésbé ismert nóta, nem mintha a régiek kopottak lennének, csak talán túl sokat is halljuk őket még ma is mindenhol, ami azért nem baj, csak... A Kölcsey közel teltházas terme lassan engedett fel, s az is elsősorban Tátrai Tibusz továbbra is zseniális gitárjátékának volt köszönhető. Sokat nyomott még a latba a szaxis-billentyűs is és az ütős szekció. Charlie kiemelte, hogy ma is a klasszikus felállásben láthatjuk őket, egyedül a basszusgitáros poszton volt csere. Bár az egyik legkiválóbb hazai technikus kevert, de e zenei kép olykor bizony nem jött le tisztán, különösen a hangosabb részeknél. A másfél órás műsor végére azért kellően felforrósodott a hangulat, különösen a két ráadás (Hajnali szél, New York) után, de azt követően újra visszaköltözött a csend a Kölcsey nagytermébe. Tekintse meg képgalériánkat: Tátrai Band koncertképek

 a-logo.jpg

 

Boros Gyuri segélykoncert

2011.03.26

Kép

193368_10150155052273953_690918952_6629679_7118472_o.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Könnyűzene | Hozzászólások: 0

Quimby Teátrum

2011.03.19

Kölcsey Központ - Nagyterem Quimby Teátrum 2011. március 19. 19:00

Rendesen megtelt a Kölcsey nagyterme az alternatív rock hazai éllovasaira. Bár a Teátrum jelző valami csendesebb, zenés színházat sejtetett, rendes, hangos Quimby koncertet kaptunk. Mindössze a környezet volt (amint mondták számukra legalább is) kissé szokatlanul elegáns és profi. Pedig külföldi "rokon lelkeiknél" (mint pl. Nick Cave, Leonard Cohen, Tom Waits) a lehető legtermészetesebb, hogy ilyen helyeken, elegáns színháztermekben lépnek fel. A műsor elején leginkább az új lemezről (Kicsi ország 2010) játszottak, majd előkerültek a klasszikusabb darabok. A Most múlik felkonferálásaként csak annyi hangzott el Kiss Tibitől, hogy ezt a dalt elhaló tapsból szereti indítani, meg is kapta. Aztán egy Fekete lamoure után a színpad elejére vonulva tábortűz hangulatú akusztikus blokk következett. Poénkodtak is vele, hogy milyen népszerű is ez a dolog, s mennyivel olcsóbb lenne így nyomni az egész koncertet, nagy cucc nélkül. Aztán ismét a húrok és miegyebek közé csaptak. A teátralitást mindössze annyi képviselte, hogy talán egy kicsit többet szövegeltek a konferálásokban, amiben Varga Livius vitte a prímet, mint abban a néhány improvizációhoz hasonlító, kissé megjátszott geggben is ami a színházasdit jelentette. Mindezeket egybevetve igen kellemes és mozgalmas (amint a mellékelt képek is tanusítják - lásd képgaléria) estét produkáltak - hangulatosan, jól szólt a zene, bár a szövegérthetőség hagyott némi kívánni valót maga után. Persze nem arról a részről van szó, ahol Tibi a torzító megafonba üvöltött, énekelt, mert ott még a legelszántabb Quimby rajongók se igen érthették, s a szájról olvasás is kizárt volt a hangosbeszélő takarása miatt... További fényképek (fotó: jazzbarat): Quimby Teátrum - Debrecen, 2011. március 19.

logo.jpg

 

 

Ottawan - retro disco élőben

2011.01.29

2011-01-29 21:00 - Lovarda: A kanadai 80-as évekbeli slágercsapat, az Ottawan vendégeskedik a Rádió Max rendezvényén.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Könnyűzene | Hozzászólások: 0

Tankcsapda Debrecen főterén

2010.12.31

A Tankcsapda csaknem két évtizede hagyományos debreceni évzáró koncertjét december 31-én ezúttal a Kossuth téren adta. Bővebben A teljes bejegyzés-re kattintva!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Könnyűzene | Hozzászólások: 0

30 éves az Android

2010.12.04

2010.12.04. 18 óra: DE, Aud.max.: 30 éves az Android együttes – jubileumi koncert (dec. 5-én is)

Kép

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Könnyűzene | Hozzászólások: 0

P. Box - unplugged

2010.12.03

P-Box unplugged koncert 2010. december 03. Kölcsey Központ: Bálterem helyett a nagyterembe került a nagy érdeklődés miatt!  10 éve annak, hogy Cserháti Pityi újjáalakította Debrecenben a P.Box zenekart. A csapat tagjai nagysikerű unplugged koncerttel ünnepelték a jubileumot. Részletek A teljes bejegyzésre kattintva!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Könnyűzene | Hozzászólások: 0

Boney M a Lovardában

2010.10.09

Kép

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Könnyűzene | Hozzászólások: 0

Magyar Dal Napja - Debrecen

2010.09.12

Többek között a Skafunderz, a VAN, a Gonzo, az Amundsen, Solar Surf zenekarok koncertjével ünneplték szeptember 12-én Debrecenben a Magyar Dal Napját. Az ingyenes bulit a Nagyerdei Stadionban rendezték meg 15 órai kezdettel. Részletek A teljes bejegyzés-re kattintva, vagy a http://www.magyardalnapja.hu/programok/civis-sznpad-debrecen címen!

A hatalmas stadionban jószerével a debreceni rockzenészek és szűkebb társaságaik jelentek meg az egymást sűrű rendben, 20 perces fellépésekkel váltó helyi zenekarok amúgy színvonalas koncertjén.

Kép


 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Könnyűzene | Hozzászólások: 0

Kowalsky meg a Vega - ingyenkoncert

2010.07.21

Debrecen főterének nyári koncertjeiből csütörtökön este az eddigi legnagyobb tömeget vonzotta a Kowalsky meg a Vega koncertje. A szív forradalmárainak koncertjét kissé beárnyékolta a fél playback (hallható, de nem látható énekesnő, akusztikus gitár, stb.), valamint a hangosítási problémákból eredően alig érthető szöveg, de azért a hangulat remek volt. A program felépítése is átgondoltnak tűnt, és kiváló zárásnak bizonyult a friss sláger az Új templom épül:

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Könnyűzene | Hozzászólások: 0

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »