Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Universitas ráadás dél-koreai zongorista sztárral

2011.06.01

Az Universitas-Debrecen hangversenysorozat 2010/11-es évada -  a tavalyi évadhoz hasonlóan - egy ráadáskoncerttel zárul. Az ajándékhangversenyre június 1-jén, szerdán 19 órakor kerül sor, a DE Zeneművészeti Kar Liszt termében (Nagyerdei krt. 82.). Won Kim, dél-koreai zongoraművész szólóesten lép fel, műsorán olyan nagyszerű művekkel, mint  Beethoven c-moll (Patetikus) szonátája, Chopin h-moll szonátája, Schubert Négy dalának átiratai és Liszt Spanyol rapszódiája. A koncertet az Universitas bérletesek díjtalanul látogathatják. Jegyeket a koncert előtt a helyszínen válthatnak az érdeklődők a szólóestre.

 

Won Kim, hazájában és a nemzetközi koncetpódumokon egyaránt elismert, kiváló zongorista. 

Szólistaként olyan zenekarokkal játszott, mint a Baltimore-i Szimfonikusok, a Barcelonai Szimfonikusok, az Ukrán Állami Szimfonikusok, a New York Ifjúsági Szimfonikusok, a Mozarteum Zenekara, a Russe Szimfonikusok, a Szöuli Filharmonikus Zenekar, a Janaček Filharmonikus Zenekar, és a Szentpétervári Filharmonikus Zenekar. Számos fellépését közvetítették már különböző rádió és televízió állomások például a DRS Radio, a WQXR Radio,  a Kolozsvári Rádió,  a KBS-TV,  a MBC-TV és  az EBS-TV. Lemezeit a Sony Classical adja ki.

 

Számtalan nemzetközi verseny díjazottja, többek között első díjat nyert a Maria Callas Nemzetközi Zenei Versenyen, harmadik díjat a New Orleans-i Nemzetközi Zongoraversenyen, első díjat a St. Charles Nemzetközi Zongoraversenyen, a „Huszadik század legjobb fellépése” díjat a moszkvai Csajkovszkij Nemzetközi Zenei Versenyen, és harmadik díjat a William Kapell Nemzetközi Zongoraversenyen, mely versenyen bemutatott előadását a Washington Times tökéletesnek és elragadónak nevezte.

 

Több ösztöndíjat is elnyert, például a Gina Bachauer Emléke Ösztöndíjat, a Bösendorfer Ösztöndíjat, a Német Chopin Társaság Ösztöndíját, és 1999-ben megválasztották a Steans Intézet egyik ifjú művészének a Ravinia Fesztiválon. Tanulmányait a New York-i Julliard School-ban, a Salzburgi Mozarteumban és Arie Vardi mellett folytatta Hannoverben.

Jelenleg is Hannoverben él.

 

http://wonkim.net/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.