Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Klasszikus, tánc

Cikkek

Sandhyadipa Kar - Indiai tánc előadás és kurzus

2011.06.26

2011. június 26. 18:00sandja.jpg

Zeneiskola (Vár u.1.)

Simonffy előadóterem

Szundari Táccsoport évzáró bemutatója,

vendég: Sandhyadipa Kar táncművésznő

Tánckurzus június 22-től !

Bővebb infó a Teljes bejegyzés-re kattintva!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Klasszikus, tánc | Hozzászólások: 0

Indonéz tánc és zene (ingyenes)

2011.06.20

Mosolygó Acseh - Indonézia tradicionális zenéje és tánca.

2011. június 20. Kölcsey Központ, Bálterem 18.00 - A belépés díjtalan!

2004-ben Indonézia, ezen belül is Aceh tartomány jelentős veszteségeket szenvedett a szökőárban. A tartomány sokat köszönhet a katasztrófát követő újjáépítésben jelentős szerepet vállaló Magyarországnak. Hálája jeléül idén nyáron három magyarországi városban egy látványos produkció keretében indonéz táncosok mutatják be hazájuk rendkívül sokszínű és gazdag tánc- és zenei hagyományait.

hungarian-budapest-for-web.jpg


 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Klasszikus, tánc | Hozzászólások: 0

Universitas ráadás dél-koreai zongorista sztárral

2011.06.01

Universitas-Debrecen hangversenysorozat ráadáskoncertje: június 1-jén, szerdán 19 órakor, a DE Zeneművészeti Kar Liszt termében (Nagyerdei krt. 82.) Won Kim, dél-koreai zongoraművész szólóesje, műsoron Beethoven c-moll (Patetikus) szonátája, Chopin h-moll szonátája, Schubert Négy dalának átiratai és Liszt Spanyol rapszódiája.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Klasszikus, tánc | Hozzászólások: 0

Vásáry André koncert a Nagytemplomban

2011.05.13

május 13. 19.00 Vásáry André koncert Helyszín: Református Nagytemplom (Tel.: 52/412-250)

 

Vásáry André szülővárosában, annak is zenkep-003.jpglegismertebb nevezetességében, a Nagytemplomban adott koncertet, ahol a helyhez méltó műsorral hálálta meg az őt lelkesen fogadó közönség szeretetét.

A viszonylag rövid, egy órás műsort egy angol nyelvű imádságos dallal nyitotta, amit a latin Angyali kenyér (Panis Angelicus) követett. A színes programban egy Bach művet a társaságából eltávozott hölgynek ajánlott, majd musical betétszámok után Máté Péter dala ("Ő") csendült fel, amit édesapja egykori kedvenceként szólaltatott meg.

zenkep-007.jpgAz Ave Maria és még néhány, az ő rendkívüli szopránhangjához jól illő dal hangzott még el az est folyamán. Elsősorban 2010-es, második lemezét ajánlotta a közönség figyelmébe - de felidézett az elsőről is - a klasszikus muzsika felől egyre inkább a könnyűzene felé kacsingató sztár énekes. Sose volt című legújabb dala kifejezetten pop dal, de ez itt nem hangzott el, talán nem is igazán illett volna a helyhez. Akiket érdekel azok YouTube oldalán megtalálják: http://www.youtube.com/andrevasary#p/u/10/2rShkz-hH- Rajongóinak érdemes szétnézni honlapján is: http://www.vasaryandre.hu/index.php

Zárásként a Time to Say Goodbye-t kep-021.jpgadta elő, ahol a híres duett mindkét szereplőjét André jelenítette meg énekével, s a ráadásban felcsendült a Volt egyszer egy vadnyugat lenyűgöző dallama is. A közönség álló tapssal köszönte meg műsorát.

(fene kata)

 

 

Tánc világnapi gála a Csokonai Színházban

2011.05.04

tancvilagnap.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Klasszikus, tánc | Hozzászólások: 0

Indiai táncest Saswat Joshi-val

2011.04.30

Indiai Táncest volt SASWAT JOSHI „CUKI GURU” és a Szundari Tánccsoport résztvételével 2011. április 30.-án a Zeneiskola dísztermében. Tekintse meg képgalériánkat: https://zen.eoldal.hu/fenykepek/indiai-tanc-est---saswat-joshival--debrecen-

2011.04.30.--foto--fene-kata-/

 

Saswat debreceni tartózkodásáról a meghívó, házigazda Mészáros Adrien írt beszámolót:

Saswat Joshi egy olyan ember, aki szereti magát.:) Mivel magát szereti, ezért másokat is szeret. És aki szeretve van, az jobban érzi magát! Röviden ennyi!

Tovább is van, mondjam még? ...az derült ki róla, hogy olyan papi családból származik, akik királyi udvarokban szolgáltak, így már tizenkét éves korára tudnia kellett a védikus asztrológiát. Többünk tenyeréből csinált is elemzést, sok hasznos tanácsot adva. Juli csinált neki kineziológiai tesztelést, ahol több uralkodói előző életre sikerült visszaemlékeznie. Nem véletlenül becézik kisgyermekkora óta Rajának. (Raja=király) Szóval. Jött hozzánk egy ilyen hátterű táncművész. Aki öt éves kora óta táncol. Csodálatosan alakul a karrierje, mert nincsenek elvárásai, és minden jót elfogad és megenged magának.

Tovább is van, mondjam még??? Tanultunk tőle egy elmesélő táncdarabot, ami a haladó táncosaimnak egy következő fokozat a fejlődésükben, illetve több kezdő tanítvány is teljesen belelkesült. Megszentelte a lábcsengőinket és áldást kért ránk és a táncteremre. Megtanultunk még gyönyörűbben sminkelni. A jóslásokkal előremozdított életeket. A táncelőadásaival sok nézőben mély érzelmeket kavart, melyek szintén sorsfordítóak.
Tanácsára elhagytam a húsevést. (Gratulálok! A szerk.) Zsófia jövőre ösztöndíjjal tanulhat az iskolájában Indiában. Ez az együtt töltött hét folytatása és kezdete egy hosszútávú szakmai és lelki kapcsolatnak. Köszönjük mindazoknak, akik eljöttek az előadásokra és támogattak minket. Akinek most nem volt alkalma, annak jó hírként mondom, hogy június végén Sandhyadipa Kar mesternőnk érkezik és hasonló tanévzáró programjaink lesznek vele!

saswat-debrecen.jpg

 

Pompa és ragyogás (Handel, Mozart)

2011.04.28

pompa-2011-04-28.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Klasszikus, tánc | Hozzászólások: 0

50 éves a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny

2011.04.08

50 éves a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny 2011. április 8-9. Kölcsey Központ Bővebben A teljes bejegyzés-re kattintva!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Klasszikus, tánc | Hozzászólások: 0

Bizet: Carmen (Csokonai Színház)

2011.04.02

2011. április 2.,4.,11.,13.,15.-én 18 órától a Csokonai Színházban (Kossuth u. 10.)

 

carmen_ok_szoveggel_alap_30.jpg

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Klasszikus, tánc | Hozzászólások: 0

Nemzeti Filharmonikus Zenekar - Nemzeti Énekkar

2011.03.26

2011.03.26 (szombat) 19:30: A Nemzeti Filharmonikus Zenekar - Nemzeti Énekkar hangversenye

Debreceni Egyetem Konzervatóriuma Liszt-terem

Debrecen, Nagyerdei krt. 82. (tel: 30/352-7501)
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Klasszikus, tánc | Hozzászólások: 0

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »