Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amit tudni akarsz a jazzről

2012.02.21

Amit tudni akarsz a jazzről - A Debrecen Dixieland Jazz Band jazztörténeti koncertje.

A Debrecen Dixieland Jazz Band jazztörténeti koncertje. 2012. február 21.Kölcsey Központ, Bálterem 19 óra

Az 1984-ben alakult és immár több mint negyed százada folyamatosan koncertező Debrecen Dixieland Jazz Band számos európai fesztiválsiker mellett a jazz őshazájában, az Egyesült Államokban is megfordult már: 2005-ben mindeddig egyetlen magyar zenekarként meghívást kaptak a híres New Orleans Jazz and Heritage Fesztiválra, amelyen nagy közönségsikerrel mutatkoztak be.

Ezen az estén a zenekar jazztörténeti stílusbemutatót tart: játszanak bluest és ragtime-ot a jazz hőskorából, dixieland-örökzöldeket és boogie woogie darabokat a 20-as évekből, lendületes szving-számokat a jazz aranykorának tartott 1930-as évek szerzeményei közül.

Közreműködnek: Erdei Kálmán – zongora, zenekarvezető, Gyarmati Zoltán – szaxofon, Gyarmathy István – klarinét, Subicz Gábor – trombita, Bolla Gábor – harsona, Tikász Sándor – bendzsó, Gombos Géza – bőgő, Pataji Géza – dob

Jegyár: 1000 Ft
Jegyek kaphatók: Apolló mozi, Kölcsey Központ, Tourinform iroda, www.interticket.hu

A jazz a zenekultúra igen fontos területe, a lassan százhuszonöt éves műfaj irányzatainak és jeles képviselőinek ismerete nem csak a zenetörténet, hanem az általános műveltség része is. A Debreceni Egyetemi Jazzklub célja, hogy az itt tanuló egyetemi hallgatók számára lehetőséget teremtsen arra, hogy rendszerezett ismereteket kapjanak a jazzről: történetéről, elméletéről, stílusjegyeiről, irányzatairól, képviselőiről. Az „Amit tudni akarsz a jazzről” címen meghirdetett előadássorozathoz a jazz különböző műfajait bemutató koncertek kapcsolódnak, amelyeknek a Kölcsey Központ bálterme ad helyet kedd esténként.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.